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Spatula rolls with provolone and eggplant

Spatula rolls with provolone and fried eggplant

Spatula rolls with provolone and fried eggplant. La ricetta di oggi è ispirata alla mia Sicilia ed è ideata per i golosi. The spatula, o pese bandiera o pesce sciabola, è uno dei miei pesci preferiti: in Sicily, Calabria, Campania e Puglia è molto diffusa e amata, anche se nel resto d’Italia è piuttosto difficile da reperire. As you know I love it: ha carni bianche, poco spinose, sode e magre ed è un pesce buono, cheap, versatile, ricco di proteine e Omega 3.

La spatola si presta molto ad essere farcita e arrotolata perché ha carni consistenti e flessibili. A patto di trovare un bravo pescivendolo, cosa non semplice fuori dalle quattro regioni che vi ho nominato. In Rome, For example,, trovo la spatola anche se raramente ma ho dovuto imparare a sfilettarla da sola. La sua stagionalità va da giugno a settembre e, per sostituirla, potete usare la sogliola.

Gli involtini di spatola con provolone e melanzane fritte sono una variazione della ricetta delle GIRELLE OF SPATULA traditional. Una ricetta forse ancora più ricca perché la farcia è composta di melanzane fritte, grated bread crumbs seasoned with Basil and pecorino and provolone, che sciogliendosi dà alle girelle un gusto deciso.  Se volete salvare la linea potete provare le GIRELLE DI SPATOLA LEGGERE, con melanzane grigliate, anche se ovviamente il risultato sarà molto diverso.

Se avete la fortuna di trovare questo pesce in pescheria e chi ve lo sa sfilettare magistralmente, ricordate che ci sono tantissime altre ricette tutte da provare. Dai filetti di spatolaFRIED IN CUTLETS, alla spatola in TORTIERA GRATINATA passando per gli Rolls con pancetta o la golosissima Parmigiana Flag Fish. In addition, with the bones and the head you make a FISH SAUCE for pasta. In short, What are you waiting for? Have a good day!

INVOLTINI DI SPATOLA CON PROVOLONE E MELANZANE FRITTE

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PORTIONS: 4 PREPARATION TIME: COOKING TIME:

INGREDIENTS

  • 8 pezzi di spatola già sfilettati da 20 centimetri ciascuno
  • 200 grams of dry bread crumbs
  • 50 grams of grated pecorino cheese
  • salt and pepper, to taste
  • extra virgin olive oil, to taste
  • 1 clove garlic, minced
  • fresh basil, to taste
  • a purple eggplant or black
  • peanut oil for frying, to taste
  • 120 grams of spicy provolone

PROCEEDINGS

Wash the eggplants, remove the ends and cut widthwise into thick slices about half a centimeter. Salt them and leave at least 30 minutes in a colander pressed with a weight to lose the vegetation water. Then fry in vegetable oil. Scolare su carta assorbente.

Wash and dry the fish flag and roll out each piece on a silver platter with the skin facing up. Preheat the oven at 200 degrees. In a bowl mix the breadcrumbs, grated pecorino, finely chopped garlic, basil into small pieces. Add salt and pepper and add to much oil as required to mix everything: you have to make a soft but grainy.

Disporre le fette di melanzane fritte (regulator with the width) for the whole length of each slice of fish, poi coprire con il composto di pane grattugiato condito e distribuirvi qualche dadino di provolone. Roll up on itself the flag fish, stopping the swivel with a toothpick.

Ripassare ogni girella di pesce bandiera e melanzane fritte nel composto di pane e pecorino avanzato, well join him on all sides, soprattutto sulla parte superiore, per garantire al pesce in cottura un bell’aspetto dorato. Put swivels, season with a little oil, on a baking tray lined with parchment paper and bake for 10-15 minutes, based on the size of the swivels, until they are colourful. Fare riposare le girelle per cinque minuti prima di servire. Bon appétit!

THE PAIRING: We choose a white Doc Etna for this classic cuisine of Messina. We suggest “Nerina” produced by Jerome Russo, based on native grapes (including Carricante to 70%) with a passage of six months in barriques. Is’ a very fragrant wine (white flowers and fruit), the good acidity.

Spatula rolls with provolone and eggplant
Spatula rolls with provolone and eggplant

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4 comments

YABUKI SHOITI December 2, 2015 at 03:03

Hello, This is the e-mail from Japan.
My name is Yabuki. I like to cook at home. Thanks for the great recipes and photos of me.

http:/ /obento.blog.jp/archives/8157599.html

Reply
Ada Parisi December 2, 2015 at 13:12

Thank you Yabuki, A warm greeting. ADA

Reply
Valentina September 24, 2013 at 19:33

Those who eat your dishes are really lucky, ADA! Really, six creative and talented… these swivels must be nothing short of excellent, pairing with provolone and eggplant I love it! Congratulations, kisses and good night! :**

Reply
Sicilians creative in the kitchen September 24, 2013 at 23:22

Hello Darling! My dishes will always eat the same person… the fortune that is not fat! A big hug!!!

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